Oi, nuo kaikki ihanat kuppikakut!

Pitkästä aikaa taas innostuin leipomisesta ja vähänkö olen innoissani siitä mitä sain aikaiseksi!

Jos haluat kahvipöytääsi näyttäviä leivonnaisia, valitse ihmeessä kuppikakku. Tuo Amerikan herkku on näköjään rantautunut tännekin pysyvästi, sillä huomasin että kaupoissa on saatavilla kaikenlaista kivaa sälää kuppikakkujen koristelemiseen.

_1480912

Mun inspiraatio leivontaan lähti tällä kertaa liikkeelle näistä pienistä lippusista. Näin jossain kuvan ja päätin kokeilla itsekin. Suunnittelin ja tulostin erilaisia tekstivaihtoehtoja ja askartelin niistä lippuja.

cupcake1-kopio

Tällainen pikku lippunen kourassani kiertelin kauppoja ja kun näin nämä raidalliset muffinsivuoat ja nuo ihanat koristerakeet, tiesin  minkälaisia kuppikakkuja aion tehdä.

_1480577

Oli aivan ihana leikitellä yksi aamupäivä keittiössä!

Tässä herkullinen valkosuklaakuorrute resepti:

AINEKSET:

100g valkosuklaata

100g voita

220g tomusokeria

1 rkl sitruunamehua

½ tl vaniljauutetta

1 dl Mascarpone juustoa

OHJE:

Laita voi sulamaan ajoissa pöydälle jotta siitä tulee huoneenlämpöistä.

02_

Sulata valkosuklaa miedolla lämmöllä vesihauteessa (VINKKKI: en suosittele mikrossa sulattamista, koska itselläni suklaa kärähti ja vähän karamellisoitui pari kertaa. )

01_sulata_suklaa

Sekoittele suklaata varovasti samalla kun sulatat sitä ja pidä huoli että pisaraakaan vettä ei tipu joukkoon.

Kun voi on tarpeeksi löysää, notkista sitä hieman vaikka lastalla sekoittamalla ja ripottele tomusokeri joukkoon. Suosittelen käyttämään pientä siivilää tomusokerin ripottelemisessa, ettei se paakkuunnu.

Lisää notkeaan massaan valkosuklaa, sekä 1 dl Mascarpone juustoa sekä sitruunamehu ja vaniljauute. (VINKKI: Jos et pidä Mascarponesta, voit korvata sen jollain muulla tuorejuustolla, erilaisia makuja on nykyään vaikka kuinka!)

_1480567

Sekoita massa notkeaksi ja jos tuntuu, että se on liian löysä, voit lisätä vuoroin tomusokeria, vuoroin mascarponea niin että massa tuntuu sopivan notkealta.

Laita kuorrute jääkaappiin viilenemään, n. 15 – 30 min. riittää.

Pursota kuorrute kuppikakkujen päälle ja laita sitten vielä hetkeksi viileään jähmettymään.

_1480612

Koristele ja laita tarjolle.

_1480699

Hyviä herkkuhetkiä!

valmis_herkkuhetki-1

valmis_herkkuhetki-2

P.S. Ai niin, ehkä teitä kiinnostaa myös tämä suklaamuffinssiresepti.

Tarvitset:

100g voita/ margariinia, 2,5 dl sokeria, 2 kananmunaa, 1 dl maitoa, 4 dl vehnäjauhoa, 1 dl kaakaojauhetta, 2 tl vanilliinisokeria, 2 tl leivinjauhetta, 0,5 tl suolaa, 120 g rouhittua suklaata

Ohje: Vatkaa pehmeä voi ja sokeri hyvin keskenään ja lisää kananmunat yksitellen hyvin sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Sekoita suklaarouhe taikinaan. Asettele muffinssivuoat pellille ja jaa taikina muffinssivuokiin. Paista 200’c  n. 20 min.

Ensi kertaan, pus!

11 Comments

  1. Marikki kirjoitti:

    Aijon kokeilla!!??

    1. Krista Kortelainen kirjoitti:

      Iloa leivontaan! 🙂

    2. Sofiaww kirjoitti:

      Aijon kokeilla!

  2. Mari kirjoitti:

    Ompa ihania kuppikakkuja ja sopii niin ihanasti juhliin tai ihan vaan herkutteluun. Vuosia sitten sain tehdä kaverin häihin muffinssit korvaamaan hääkakun, suklaan ystävälle suklaisia ja päälliseksi tuorejuustokuorrutus osa valkoisina ja osa sinisinä ja koristeeksi valkosuklaasta tehdyt lumihiutaleet kulta ja hopea koristerakeilla. <3

    1. Krista Kortelainen kirjoitti:

      Vau, kuulostaa ihanalta tuo koristelu! <3

  3. jade kirjoitti:

    Niin ihana ohje ja tuli heti käyttöön. Super hyviä. Hyvää viikonloppua sulle

    1. Krista Kortelainen kirjoitti:

      Kiva kuulla ja kiitos!!

  4. Emma kirjoitti:

    Kuivuuko kuorrute hyvin?

    1. Krista Kortelainen kirjoitti:

      Hei! Kuorrute ei kovetu jos sitä tarkoitat 🙂

  5. Riina kirjoitti:

    Pitääkö odottaa tuon kuorrutteen kuivumista kuinka kauan pursotuksen jälkeen ja kauan teossa kestää?

    1. Krista Kortelainen kirjoitti:

      Hei!

      Kannattaa laittaa valmis kuorrutemassa hetkeksi jääkaappiin jäähtymään ennen pursotusta. Sitten pursotuksen ja koristelun jälkeen valmiit kuppikakut jähmettymään jääkaappiin noin 15 -30 minuutiksi. Massa ei siis varsinaisesti kuivu kovaksi, jos sitä tarkoitat.

      Kuorrutuksen tekemiseen menee n. 20 min. + jähmettymisaika.

Comments are closed.